РФ завершує підготовку до вторгнення в Україну, - ЗМІ

Росією підготовлено 83 батальйонні тактичні групи

Газета The Washington Post, посилаючись на  джерела з числа офіційних осіб і співробітників американської розвідки, поширила твердження про те, що Росія «стягнула до кордонів України близько 70% сил та засобів, необхідних для великомасштабного вторгнення», передає Hubs.ua.

Видання наводить оцінки власних джерел в американській розвідці, які стверджують, що «для можливого нападу Росією підготовлено 83 батальйонні тактичні групи кількістю близько 750 військовослужбовців у кожній». У статті йдеться, що «два тижні тому було зафіксовано присутність 60 таких груп».

Видання стверджує, що «сили, зокрема, підрозділи з наведення мостів, продовжують прибувати на кордон», при цьому «дедалі більше батальйонних тактичних груп перебувають у дорозі, лише небагато з них у віддалених районах, таких як Арктика, залишаються на своїх базах».

«У Росії є від 20 до 30 бойових кораблів у Чорному морі, і вона може розпочати десантні атаки вздовж узбережжя», — говориться у публікації.

«За оновленими оцінками військових і розвідки США, представленими законодавцям та європейським партнерам», Росії для того, щоб увійти до Києва, «буде потрібно два дні». Американське видання у своєму матеріалі поширює інформацію, що це може «привести до загибелі до 50 тис. мирних жителів, викликати гуманітарну кризу, в результаті якої до 5 млн біженців будуть рятуватися від хаосу», — пише видання.

Видання посилається на дані, згідно з якими американські офіційні представники занепокоєні тим, що вторгнення в позначених масштабах, матиме глобальні наслідки, навіть якщо російські війська не вийдуть за межі України.

«Дії РФ в Україні можуть стати найбільшим сухопутним військовим наступом у Європі з часів Другої світової війни, вони, ймовірно, створять серйозні проблеми для повоєнного міжнародного порядку під керівництвом США за останні 75 років.», — резюмують у The Washington Post.

Про високу готовність наступу РФ на Україну з посиланням на представників Білого Дому пише і агенція Reuters.

Росія стягнула до українського кордону 70% військ, необхідних для повномасштабного вторгнення в Україну, проте російський президент Володимир Путін може обрати інший сценарій, — повідомляє агенція.

За їхніми відомостями, протягом останніх двох тижнів Вашингтон зафіксував збільшення кількості батальйонних тактичних груп РФ на кордоні з Україною із 60 до 83. Також відомо, що ще 14 груп перебувають на шляху до кордону.

Чиновники стверджують, що наступ може відбутися найближчими днями, і він залежить від погодних умов. Зокрема, через прогнозовані з 15 лютого морози земля добре промерзне, що дозволить російським військам пересуватися бездоріжжям.

Також у Білому домі припускають, що у разі повномасштабного вторгнення Київ можуть захопити протягом кількох днів. Втрати серед військових з обох боків та мирного населення становитимуть десятки тисяч людей.

«Україна може втратити від 5000 до 25 000 військовослужбовців, тоді як втрати російських військ можуть становити від 3000 до 10 000, а втрати серед цивільного населення можуть становити від 25 000 до 50 000, за оцінками США», — йдеться у матеріалі.

Нагадаємо, у разі нападу на Україну США готові залишити РФ без напівпровідників.

коментаря;

  1. Ігор said:

    Розумово-розвинутим країнам треба використовувати вже існуючий досвід впливу на патріотично-конфліктні країни. Наприклад, домовляються з Китаєм, щоб той вплинув на КНДР. Хоч продажні патріоти і заперечують (як Порошенко заперечував контроль над телеканалом «Прямий»), саме їхні дії дають прокремлівський результат, а вплив Росії постійно росте. Тому цивілізованим країнам треба спільно з Імперією зла розробити дорожню карту для України та зобов’язати 30-рублевих патріотів-екстремістів виконувати її. Навіть силою, як Пол Пота у Камбоджі (Кампучії), Мілошевича у Сербії, Каддафі у Лівії. В іншому випадку Україна так і буде лишатись джерелом конфліктів у центрі Європі та повторить долю Сирії, Афганістану тощо. Врахувати, що так звані «патріотичні» угруповання приходили до влади виключно шляхом її революційного захоплення. Якщо, тільки шлях голосування, вони владу одразу втрачали. Всього через 4 роки, як помаранчеві втратили владу через постійні сварки за контроль над потоками/хабарями та розміри відкатів за Євробачення, Євро-2012, їм довелось влаштовувати нові заворушення, щоб знов захопити владу. І знов на виборах владу втратили. Хоч позбулись проросійських територій та «сміттєвою» зброєю примусили Львів одностайно за них голосувати. Тому і лютують зараз ображаючі 73%, а собі робили наліпки 8% особливої, патріотичної крові. Та чекають нагоди заворушень, щоб знов стати перед наляканим, розгубленим суспільством: «Єдиним і останнім шансом на порятунок». Для них будь-який засіб прийти до влади, з будь-якими втратами, згодиться. Тому саме зараз (не тоді, коли вони були при владі) на Східному кордоні отаборилась православна орда їх братніх чоловічків, щоб прийти на допомогу.

  2. Yurii said:

    Московія на долоні землі,у випадку наступу знищується по типографських картах в автоматичному режимі,готовим має бути генералітет України до домашнього завдання.

*

Top