СБУ повідомила про підозру помічнику путіна та ректору інституту мзс рф, які фальсифікують історію України

Фігурантам оголосили підозру за антиукраїнську діяльність

Служба безпеки України (СБУ) зібрала доказову базу ще на двох високопосадовців рф, які поширюють ідеологію рашизму на тимчасово окупованій частині української території. Про це повідомляє пресцентр відомства.

Як уточнюють в Службі, мова йде про помічника путіна – Володимира Мединського та ректора інституту міжнародних відносин міністерства закордонних справ рф Анатолія Торкунова.

За даними слідства, обидва фігуранти є співавторами російського «підручника з історії для учнів 11 класів». Це видання – обов’язковий елемент навчальної програми в школах рф і на тимчасово окупованій території нашої держави.

У книзі повністю сфальсифіковані історичні події щодо становлення Української Державності.

Крім того, на сторінках цього видання автори виправдовують війну росії проти України та воєнні злочини рашистів.

Також Мединський і Торкунов є частими гостями в ефірах росЗМІ, де виступають на підтримку повномасштабного вторгнення рф.

Ініційована Службою безпеки експертиза підтвердила факти підривної діяльності фігурантів.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили Мединському і Торкунову про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 436-2 КК України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Тривають комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності за злочини проти України.

Розслідування проводили за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Як повідомлялось раніше, за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора Нацполіція та СБУ наклали арешти на активи підприємства на Вінничині, що займається виготовленням побутової хімії. Зокрема, арештовано корпоративні права – 100% статутного капіталу компанії в розмірі понад 1,5 млрд грн та продукцію і сировину на понад 500 млн грн.

Кінцевим бенефіціаром підприємства є один із відомих російських олігархів із близького оточення президента рф путіна. Він також є власником російської косметичної корпорації.

*

Top