NASA випробувало нову технологію утилізації відходів на Міжнародній космічній станції

Астронавтам тепер не потрібно місяцями чекати прибуття вантажного корабля

NASA успішно випробувало нову технологію утилізації відходів на борту Міжнародної космічної станції (МКС), розроблену техаською компанією Nanoracks (виробництво космічного обладнання), повідомляє видання The Indian Express.

Зазвичай астронавти МКС місяцями збирають сміття і зберігають його на станції, чекаючи на прибуття вантажного корабля Cygnus. Cygnus – це космічний корабель, призначений для транспортування запасів на космічну станцію.

Після доставки запасів, астронавти вантажать на корабель мішки зі сміттям. Коли корабель сходить з орбіти, він повністю згорає під час входження в атмосферу Землі.

У новій концепції, розробленій Nanoracks, використовується спеціально розроблений контейнер для відходів, який міститься в комерційному повітряному шлюзовому модулі МКС – Bishop Airlock. Члени екіпажу станції можуть заповнити його приблизно 270 кілограмами відходів. Після цього контейнер відокремлюється від модуля, і, як і Cygnus, повністю згорає під час входження в атмосферу Землі. Цей метод краще тим, що астронавтам не потрібно чекати прибуття вантажного космічного корабля, щоб утилізувати відходи.

Під час успішного першого випробування контейнер містив близько 78 кілограмів сміття, включаючи пінопласт, пакувальні матеріали, сумки для перенесення вантажу, брудний одяг екіпажу, засоби гігієни та використане канцелярське приладдя.

*

Top