Каліфорнійський стартап Aesop Technology розробив AI-технологію, яка допомагає уникнути помилок у клінічних картках пацієнтів

Система створена за допомогою машинного навчання з використанням набору даних 3,2 млрд карток пацієнтів

Компанія Aesop Technology (США) нещодавно представила нову розробку у сфері покращення роботи медичного документообігу (CDI – Clinical documentation improvement – поліпшення клінічної документації). Нова автоматизована система DxPrime допомагає виявити неправильно занотовані клінічні діагнози або процедури. Aesop Technology – каліфорнійський медичний стартап у сфері штучного інтелекту (AI), який має науково-дослідний підрозділ у Тайвані.

Про це повідомляє видання MobiHealthNews.

В інновації використовується штучний інтелект. Інструмент заснований на моделі машинного навчання, яке було проведене на основі набору даних про 3,2 мільярда карток пацієнтів. Як пише видання, система видає пропозиції щодо введення медичних даних та інформацію про неправильно записані діагнози або їх відсутність.

Лікарям буває важко уникнути помилок при введені даних у картки через прогалини у знаннях про системи медичного кодування. Наразі десяте видання Міжнародної статистичної класифікації хвороб та проблем, пов’язаних зі здоров’ям (ICD-10 або МКХ-10 – загальноприйнята класифікація для кодування медичних захворювань) містить у базовій класифікації 14,4 тис. видів захворювань, 68 тис. діагностичних кодів за ICD-10-CM та 87 тис. процедурних кодів за ICD-10-PCS.

Це призводить, по-перше, до неправильного догляду за пацієнтом після виписки. По-друге, до помилок при страхових виплатах і відповідно до фінансових втрат. DxPrime, за ствердженням розробників, полегшує виявлення та виправлення помилок лікарів.

*

Top