Індійські лікарі реконструювали щелепу пацієнтки за допомогою 3D-технології

Лікарі з Ґурґаони, Індія використали 3D-технологію, щоб реконструювати нижню щелепу 53-річної пацієнтці з Делі, Індія, повідомляє видання Times of India.

Операцію, яка тривала 12 годин, виконала команда з восьми лікарів з відділення пластичної та реконструктивної хірургії медичного центру Medanta. Ліву сторону щелепи пацієнтці видалили хірургічним шляхом через рак. Після видалення щелепи, її реконструювали у тій же операційній.

За словами доктора Діпака Саріна, віце-президента Інституту онкології голови та шиї Medanta, видалення щелепи не тільки спричиняє спотворення та змінює структуру обличчя, але також заважає мовленню та харчуванню.

Хірурги використали технологію CAD cam 3D, щоб реконструювати щелепу та відтворити її вигляд. Для її реконструкції у якості матеріалу використали кістку з ноги.

CAD cam 3D – це комплекс обладнання, що включає в себе сканер. Він необхідний для створення 3D-моделі зубів пацієнта.

Форма щелепи була введена в технологію CAD-CAM, а потім операцію виконали віртуально за допомогою програмного забезпечення – формуючи кістку ноги під правильними кутами та розрізаючи її, де потрібно. Після проведення віртуальної частини операцію відтворили в операційній за допомогою зробленої 3D-моделі кадра кадром з кістки сформували фрагмент щелепи та вставили його пацієнтці.

*

Top