Частка комп'ютерів на ARM-чіпах стрімко зростає. 9,5% від світового ринку

Двигуном ARM-чіпів на ринку персональних комп'ютерів стала компанія Apple

Компанія Mercury Research, що спеціалізується на дослідженні ринку комп’ютерних комплектуючих, повідомила, що в четвертому кварталі 2021 поставки персональних комп’ютерів на базі ARM-процесорів досягли історичного максимуму. Більше того, їхня частка постійно і стрімко зростає, передає Hubs.ua.

І хоча переважна більшість персональних комп’ютерів все ще оснащуються чіпами на архітектурі x86, ARM починає набирати обертів. За даними Mercury Research, з жовтня по грудень 2021 року частка комп’ютерів на ARM-чіпах склала рекордні 9,5% від загальної кількості всіх відвантажених ПК за цей період. Для порівняння, у третьому кварталі 2021 року цей показник становив на 8,3%, а якщо порівнювати з аналогічним періодом 2020-го, то частка ARM-комп’ютерів зросла на 6,1%.

У звіті йдеться, що основним двигуном ARM-чіпів на ринку персональних комп’ютерів стала компанія Apple, яка почала повну відмову від x86-архітектури на користь власної розробки. Значно меншою мірою частка ARM-комп’ютерів зростає рахунок Windows-ноутбуків і хромбуків з урахуванням чіпів Qualcomm.

Нагадаємо, Qualcomm, компанія, що виробляє чіпи для смартфонів, оголосила про свої фінансові результати і показала, що компанія отримала дохід у розмірі 10,71 мільярда доларів, що на 30 відсотків більше, ніж у першому фінансовому кварталі 2021 року.

*

Top