Qualcomm збільшила дохід майже на третину

Основним джерелом доходу компанії є зростання попиту на чіпи для мобільних телефонів

Qualcomm, компанія, що виробляє чіпи для смартфонів, оголосила про свої фінансові результати і показала, що компанія отримала дохід у розмірі 10,71 мільярда доларів, що на 30 відсотків більше, ніж у першому фінансовому кварталі 2021 року, повідомляє gizmochina, передає Hubs.ua.

Чистий прибуток компанії складає 3,40 мільярда доларів, що на 38 відсотків більше, ніж 2,46 мільярда доларів, про які Qualcomm повідомляла минулого року. Ці цифри вказують на збільшення попиту на чіпи та на те, як збільшення продажів від виробників смартфонів допомогло Qualcomm розвивати свій бізнес.

QCT, чіп-бізнес Qualcomm, повідомив про продажі в 8,85 мільярдів доларів, що на 35 відсотків більше, ніж за аналогічний квартал минулого року. Однак зростання компанії сповільнилося з 63 відсотків, які були повідомлені в тому ж кварталі минулого року.

Компанія розбиває підрозділ мікросхем на чотири категорії, і кожна з них повідомила про зростання протягом кварталу. Основним джерелом доходу Qualcomm є зростання попиту на чіпи для мобільних телефонів на 42%, що становить 5,98 мільярда доларів.

З тих пір, як Кріштіану Амон обійняв роль головного виконавчого директора минулого року, він визначив пріоритетність диверсифікації на різних ринках, що, здається, спрацювало на користь компанії. Його продажі автомобільних мікросхем або автомобільного бізнесу Qualcomm зросли на 21% до 256 мільйонів доларів. З іншого боку, підрозділ IoT, який зосереджується на малопотужних мікросхемах, збільшив продажі на 41 відсоток до 1,48 мільярда доларів.

Підрозділ компанії з виробництва чіпів бездротового підключення, який називається RF front-end, зріс на 7 відсотків до 1,13 мільярда доларів, а з точки зору зростання, протягом 2021 фінансового року він зріс на 76 відсотків. QTL, підрозділ ліцензування Qualcomm, збільшився на 10 відсотків. у річному обчисленні до 1,81 мільярда доларів США з точки зору доходу.

Нагадаємо, раніше Qualcomm поглинув українську компанію Augmented Pixels, що спеціалізується на доповненій реальності.

*

Top