ЄЦБ прогнозує банкрутство дочірніх компаній Сбербанку

Sberbank Europe AG не сплатить свої борги та зобов'язання

Європейський центробанк (ЄЦБ) заявив про можливе банкрутство Sberbank Europe AG та його дочірніх компаній в Хорватії та Словенії, про це, 28 лютого, повідомляється в прес-релізі ЄЦБ, сповіщає bankingsupervision, передає Hubs.ua.

«ЄЦБ оцінює, що Sberbank Europe AG та його дочірні компанії в Хорватії та Словенії стають банкротами або, ймовірно, збанкрутують. Оцінка поширюється на три організації під прямим наглядом ЄЦБ: Sberbank Europe AG зі штаб-квартирою в Австрії та дочірні компанії в Хорватії та Словенії», — сказано у повідомленні.

Sberbank Europe AG є дочірньою компанією Сбербанку Росії, контрольна частина якого належить Російській Федерації.

«Оцінка проводиться за відтоком депозитів у результаті впливу геополітичної напруженості на репутацію», — кажуть в ЄЦБ.

Видання зазначає, що дочки Sberbank Europe AG в Хорватії та Словенїі стають банкрутами або мають таку перспективу через погіршення ситуації з ліквідністю.

Нагадаємо, австрійський материнський банк Sberbank Europe AG повністю належить Публічному акціонерному товариству «Сбербанк Росії», мажоритарним акціонером якого є Російська Федерація (50% плюс одна голосуюча акція).

«Рішення (попередити про можливе банкрутство — ред.) ЄЦБ прийняв після того, як визначив, що найближчим часом банк, імовірно, не зможе погасити свої борги чи інші зобов’язання у строк погашення», — наголошує ЄЦБ.

Варто зазначити, що цю оцінку також має підтвердити Єдина рада щодо санації банків (Single Resolution Board).

За інформацією американського мінфіну, Сбербанк має винятково важливе значення для російської економіки, володіючи майже третиною всіх банківських активів Росії, адже він займає найбільшу частку ринку ощадних депозитів у країні та є основним кредитором російської економіки, вважається системно важливою фінансовою установою уряду.

Як повідомлялось раніше, британська компанія «ВР» продає свою частку «Роснєфті».

*

Top