Британська компанія

Виконавчий директор та ексголова "ВР" виходять із ради директорів російської компанії

Британська BP оголосила, що продає 19,75% «Роснєфті», а її головний виконавчий директор Бернард Луні та ексголова Роберт Дадлі виходять із ради директорів російської компанії, про це пише Bloomberg, передає Hubs.ua.

Держсекретар у справах бізнесу Великобританії Квазі Квартенг викликав Луні та висловив «занепокоєння» участю компанії у «Роснєфті».

Декілька членів парламенту також зажадали від ВР позбутися частки в російській нафтовій компанії.

Голова BP Хельге Лунд, заявив, що через ситуацію навколо України рада директорів BP дійшла висновку, «що наша співпраця з «Роснафтою», державним підприємством, просто не може тривати. Ми більше не можемо підтримувати представників BP у раді директорів «Роснафти». Холдинг «Роснафта» більше не пов’язаний із бізнесом і стратегією BP і тепер рада директорів ухвалила рішення про вихід із пакета акцій BP у «Роснафти». Рада директорів BP вважає, що ці рішення відповідають довгостроковим інтересам усіх наших акціонерів».

Нагадаємо, BP та «Роснефть» стали партнерами у 1998 році, починаючи з проєктів у сфері видобутку. У 2013 році в рамках консолідації «Роснєфтью» ТНК-ВР BP збільшила свій пакет до 19,25%, ставши найбільшим іноземним акціонером «Роснєфті».

Як повідомлялось раніше, Dmarket заморозив рахунки користувачів із Росії та Білорусі.

*

Top