Як у Apple та Google: Tesla відкриває власний магазин додатків, - ЗМІ

Платформа запрацює до старту продаж Cybertruck

Tesla наполегливо працює над створенням магазину додатків, який міг би конкурувати з Apple і Android, — повідомляє Gizchina, передає Hubs.ua.

Магазин додатків дозволить власникам електромобілів Tesla завантажувати та встановлювати програми. Це буде схоже на завантаження та встановлення програм на смартфон Android або Apple.

Чутки щодо магазину додатків почали поширюватися онлайн ще в грудні. Очевидно, розгортання останньої версії 11 оновлення інтерфейсу для автомобіля Tesla і викликало ці чутки. Популярний виробник електромобілів навіть додав панель значків у нижній частині сенсорного екрана. Минулого року CleanTechnica припустила, що Tesla в кінцевому підсумку запустить магазин додатків, щоб зайняти власників автомобілів Tesla, коли їхні транспортні засоби керуються автопілотом.

Деякі звіти та прогнози вказували на те, що Ілон Маск представить платформу для додатків у січні під час звіту Tesla про прибутки. Однак 50-річний бізнес-магнат не пролив світло на чутки про плани компанії запустити магазин додатків. Тим не менш, нещодавній твіт від інвестора Tesla Сойєра Мерріта, схоже, знову розпалив чутки про план виробника електромобілів розробити магазин додатків.

Мерріт у неділю звернувся через Twitter, щоб натякнути на неминучий запуск вищезгаданого магазину додатків для автомобілів Tesla.

У своєму твіті інвестор Tesla поділився відео, на якому покійний генеральний директор Apple Стів Джобс анонсував App Store.

«Ходять чутки, що незабаром з’явиться щось подібне для чогось із чотирма колесами, що починається на Т», – написав він у Twitter.

Більше того, Teslascope одразу ретвітнув відео. Для тих, хто не в курсі, Teslascope — це додаток для відстеження поїздок Tesla. За даними Teslascope, Tesla наполегливо працює над власним «App Store» з травня минулого року. Крім того, у твіті стверджується, що магазин додатків запрацює до того, як Tesla почне доставляти покупцям свою довгоочікувану нову модель — Cybertruck.

Teslascope зазначає що Маск мав би пролити більше світла щодо «App Store» під час звіту про прибутки. Адже засновник SpaceX раніше заявляв, що 2022 рік буде роком «програмного забезпечення». Але магазин додатків не був згаданий під час звіту, отже є ймовірність, що його запуск міг бути відкладений.

Чого очікувати?

Якщо Tesla представить магазин додатків, це може призвести і без того новаторський бренд до ще більшого зростання популярності. Крім того, магазин додатків буде ще одним джерелом доходу. Більше того, це буде доповненням до безлічі інших продуктів, таких як підписки на автономне водіння.

Маск зазначав, що як тільки автомобілі стануть повністю автономними, водії, ймовірно, будуть шукати в автомобілях якісь розваги, а також можливість попрацювати в дорозі. Саме через магазин додатків Tesla вони матимуть змогу працювати та грати в ігри. І одразу пообіцяв додати кілька ігор.

Автовиробники Volvo і Polestar мають на борту своїх авто систему Android Automotive, яка інтегрована в їхні електромобілі. В результаті водії можуть отримати доступ до додатків для автомобіля через Google Play Store. Однак Tesla вже відмовилася від ідеї інтеграції Android Auto та Car Play (аналог від Apple) у свої електромобілі. Іншими словами, Tesla явно готується до запуску свого власного магазину додатків.

Нагадаємо, автогіганти можуть заробляти мільярди на абонплаті за додаткові функції, частина з яких буде базуватись на оновленні програмного забезпечення автівки.

*

Top