Волатильність біткоїна: Експерти JPMorgan Chase назвали реальну ціну криптовалюти

Найпопулярніша криптовалюта світу переоцінена на 12%

Фахівці фінансового конгломерату JPMorgan Chase & Co назвали реальну ціну біткоїна з огляду на його волатильність порівняно із золотом, — повідомляє агентство Bloomberg, — передає Hubs.ua.

Під час аналізу було враховано, що волатильність біткоїна є приблизно вчетверо вищою, ніж має золото, тому реальна ціна криптовалюти, як було з’ясовано, є нижчою за ринкову вартість на 12% і зараз становить близько 38 тисяч доларів. Якщо волатильність біткоїна поменшає втричі, його реальна ціна зросте до 50 тисяч доларів.

Вдень 9 лютого біткоїн торгувався на рівні 43 660 доларів за монету.

З слів експертів JPMorgan, надалі найбільшою перешкодою для біткоїна може бути його волатильність і періоди бумів і спадів, які стають на заваді дальшому інституційному прийняттю криптовалюти.

Відзначається, що теоретично для біткоїна довгострокова мета – це досягнення рівня, на якому його загальна ринкова вартість зрівняється з вартістю всього золота, яке приватні особи тримають задля інвестиційної мети.

За даними економістів JPMorgan, насправді січнева корекція вартості криптовалюти менш схожа на капітуляцію, ніж травнева, коли курс біткоїна впав на 50%, але деякі показники однаково вказують, що не зникає тенденція до скорочення позицій біткоїна на ринку, яка викликає занепокоєння.

Нагадаємо, з початком 2022 року найбільші світові криптовалюти продовжили ослаблення на тлі очікувань, що Федеральна резервна система (ФРС) США незабаром почне посилювати грошово-кредитну політику.

*

Top