Visa та Mastercard повністю виходять з рФ

Платіжні сервіси найближчими днями припинять усі транзакції за картками

Платіжні сервіси Visa та Mastercard заявили, що повністю зупиняють роботу в Росії та найближчими днями припинять усі транзакції за картками. Про це повідомили пресслужби компаній, також цю інформацію підтвердив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у своєму телеграм-каналі, передає Hubs.ua.

Visa заявила, що рішення вже вступило в силу. Компанії знадобиться декілька днів, аби припинити всі транзакції. Після завершення всі транзакції, ініційовані з картками Visa, випущеними в Росії, більше не працюватимуть за межами країни, а будь-які картки Visa, випущені банками за межами РФ, більше не працюватимуть на території Російської Федерації.

«Ми змушені діяти після безпідставного вторгнення Росії в Україну та неприйнятних подій, свідками яких ми стали», – заявив Ел Келлі, голова та головний виконавчий директор Visa Inc.

Mastercard повідомила, що компанія вирішила призупинити надання мережевих послуг у Росії через західні санкції.

«Цей захід передбачає, що карти, випущені російськими банками, більше не підтримуватимуться системою Mastercard», – вказується в заяві.

Крім того, наголосили в компанії, на території Росії не будуть працювати картки Mastercard, випущені за межами країни.

Найбільший банк РФ — Сбербанк пояснив, що це рішення не вплине на роботу карток Visa і Mastercard усередині країни. Вони будуть працювати, за ними можна буде здійснювати операції на території Росії — знімати готівку, робити перекази за номером картки, розплачуватися як в офлайн-магазинах, так і в російських інтернет-магазинах (на території Росії всі платежі проходять через систему НСПК).

«Платежі за кордоном та в зарубіжних інтернет-магазинах з російських карток, випущених Visa і Mastercard, будуть обмежені. Ми рекомендуємо росіянам, які перебувають за кордоном, заздалегідь зняти достатню кількість готівки та передплатити великі витрати (готелі, квитки)», — заявив Сбербанк.

Як повідомлялось раніше, Mastercard заблокувала доступ підсанкційним російським банкам.

*

Top