MasterCard конкурирует не только с картами Visa, но и с жетонами

Міжнародна платіжна система не оприлюднює переліку заблокованих фінансових установ РФ

Mastercard заблокувала доступ до платіжної системи кільком російським фінансовим установам, про це повідомляє сайт Mastercard, передає Hubs.ua.

«Внаслідок санкцій ми заблокували декілька фінансових установ (Росії – ред.) у платіжній системі Mastercard», — сказано в повідомленні.

Зокрема зазначається, що Mastercard продовжить роботу з регулюючими органами, щоб повністю дотримуватися зобов’язань щодо дотримання вимог санкційних вимог.

Переліку заблокованих російських установ міжнародна платіжна система наразі не оприлюднює.

У Mastercard також додають, що вторгнення РФ «стало руйнівним для народу України, наші думки продовжують бути з тими, хто постраждав».

Нагадаємо, раніше Mastercard попередила російські банки, які потрапили під санкції США, про зупинення їхньої участі в міжнародній платіжній системі. Повідомлення отримали ВТБ, банк «Откритіє», Совкомбанк, Промсвязьбанк та Новікомбанк.

Призупинення участі банку в платіжній системі означає, що випущені ним та його «дочкою» картки Mastercard та Visa перестануть працювати за кордоном та в іноземних інтернет-магазинах. У Росії картки працюватимуть – це має забезпечити Національна система платіжних карток.

Нагадаємо, у звязку з військових вторгеннням РФ на територію України Володимир Зеленський звернувся до платіжних систем Visa та Mastercard із закликом відключити Росію від послуг компаній.

Як повідомлялось раніше, Нацбанк ініціював призупинення постачання готівкової інвалюти до РФ та Білорусі.

*

Top