Virgin Hyperloop відеодзвінком звільнила 111 працівників

Компанія «змінює напрямок» через проблеми з глобальним ланцюгом постачання

Virgin Hyperloop звільнила майже половину своїх співробітників, щоб зосередитись на вантажоперевезеннях за допомогою експериментальної версії надшвидких капсул, повідомляє Business Insider, передає Hubs.ua.

Компанія «змінює напрямок» через проблеми з глобальним ланцюгом постачання і «всі зміни через Covid».

Virgin Hyperloop початково називалась Hyperloop Technologies і була заснована у 2014 році, для реалізації ідеї генерального директора Tesla Ілона Маска про швидкісний пасажирський транспорт. Компанія змінила назву, коли Річард Бренсон увійшов до ради директорів у 2017 році.

Загалом на реалізацію ідеї швидкісних капсул Virgin Hyperloop залучила близько $450 млн і є єдиною компанією у світі, яка успішно здійснила пасажирську поїздку за допомогою цієї технології.

Проте зараз Virgin Hyperloop звільнила 111 працівників, що складає майже половину її загального штату та оголосила, що тепер зосередиться на доставлянні вантажів, замість пасажирських перевезень.

Двоє колишніх співробітників Virgin Hyperloop повідомили Financial Times, що про звільнення оголосили на відеоконференції, а таких масштабів скорочень ніхто не очікував.

Цікаво, що портовий оператор DP World, що належить уряду Дубая та одному з акціонерів Virgin Hyperloop, почав працювати над вантажною системою з використанням технологій компанії у 2020 році.

Нагадаємо, СЕО Booking.com Гленн Фогель звільнив понад 2700 спеціалістів служби підтримки компанії у Франції, Німеччині, Іспанії, Литві, США, Японії, Китаї, Сінгапурі, Таїланді та Південній Кореї, надіславши їм відповідний відеозапис.

*

Top