Booking.com звільнив 2700 співробітників. Їм просто відправили відео

Компанія вирішила звільнити співробітників служби підтримки через реорганізацію

СЕО Booking.com Гленн Фогель звільнив понад 2700 спеціалістів служби підтримки компанії у Франції, Німеччині, Іспанії, Литві, США, Японії, Китаї, Сінгапурі, Таїланді та Південній Кореї, надіславши їм відповідний відеозапис, — розповів один зі звільнених спеціалістів на Reddit, передає Hubs.ua.

Про те, що співробітників було звільнено через відео, пише і NL Times з посиланням на розповіді співробітників. У Dutch News із посиланням на офіційну заяву компанії вказують, що Фогель повідомив про звільнення електронним листом. Обидва видання – з Нідерландів, де знаходиться головний офіс Booking.com.

Booking.com вирішила звільнити співробітників служби підтримки через реорганізацію — підтримку клієнтів у другому кварталі 2022 передадуть на аутсорсинг компанії Majorel. Угода торкнеться 12 з 14 відділів обслуговування клієнтів у Європі, Азіатсько-Тихоокеанському регіоні та Північній та Південній Америці.

Як пише NL Times, з компанії піде як мінімум 2,7 тисяч співробітників. Усі вони зможуть приєднатися до Majorel та укласти контракт на півроку.

Звільнений співробітник пояснив, що у людей тепер немає жодних гарантій вихідної допомоги, а їх можуть призначити на роботу в іншу компанію, перевести в іншу країну або скоротити зарплату. Також, зазначає NL Times, незрозуміло, що станеться, якщо відмовитись від роботи в Majorel.

Нагадаємо, країни ЄС скасовують обмеження на подорожі.

 

*

Top