В Україні збільшилася вартість оформлення біометричних документів

Паспорт громадянина України (ID-картка), як і раніше, оформляється безкоштовно вперше

Державне підприємство «Поліграфічний комбінат «Україна» через підвищення цін на сировину та матеріали змінює вартість бланків окремих біометричних документів з 1 січня 2022 року. Про це повідомила Державна міграційна служба України на сайті відомства.

«У зв’язку з цим збільшиться загальна вартість оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон», — сказано в повідомленні.

Паспорт громадянина України (ID-картка), як і раніше, оформляється безкоштовно вперше. Оформлення до 20 робочих днів коштуватиме 372 грн, до 10 робочих днів – 498 грн.

Тепер за оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон з 1 січня доведеться заплатити 733 грн (до 20 робочих днів) та 1085 грн (до 7 робочих днів і до 3 робочих днів у разі наявності обставин).

Громадяни України, які сплатили адміністративні послуги та подали заяви для оформлення документів до 31.12.2021, отримають документи за старою ціною.

Ті ж особи, які здійснили оплату адміністративних послуг до 31.12.2021, але заяви для оформлення документів ще не подавали, зможуть здійснити доплату за тарифами, які діятимуть на момент подання відповідних заяв.

Як повідомлялось раніше, українці зможуть їздити до Грузії за ID-паспортами.

*

Top