УЗ запустила перший Kyiv City Express

Потяг «Київ – Васильків» долатиме відстань за 37 хвилин

АТ «Укрзалізниця» завершило реконструкцію дільниці Васильків – Васильків-2. Тепер приміські поїзди будуть курсувати безпосередньо до центру міста Васильків, повідомила прес-служба УЗ.

Зазначається, що цей маршрут є частиною проєкту Kyiv City Express.

За словами міністра інфраструктури Олександра Кубракова, для втілення проєкту, зокрема було необхідно електрифікувати 11 кілометрів залізничних колій.

«Ми очікуємо, що у будні пасажиропотік на маршруті досягатиме відмітки 5-7 тисяч пасажирів на добу. Київщині потрібні такі проєкти, як Kyiv City Express, Київська обхідна дорога. Вони допоможуть розвантажити Київ від найбільших у Європі заторів», – додав він.

Загалом у межах реконструкції дільниці Васильків – Васильків-2 було встановлено 258 опор та електрифіковано 11 км колій, модернізовано 4 залізничні переїзди, капітально відремонтовано понад 10 км колій, укладено майже 9 км плітей безстикової колії та розчищено смугу відведення від дерев та іншої рослинності. Також на дільниці впроваджено сучасну мікропроцесорну систему стрілок та сигналів.

Крім того, збудовано нову пасажирську платформу в місті Васильків. Вона розташована безпосередньо в центрі міста, відтепер саме сюди курсуватимуть усі приміські поїзди з Києва, а не до селища Калинівка, що в 10 км від міста.

Загалом між Києвом та Васильковом-2 щодня курсуватиме 18 рейсів приміських електропоїздів. Ранкові електропоїзди №6042 та 6046 Васильків-2 – Київ доїжджатимуть до столиці за 37 хвилин.

Нагадаємо, раніше УЗ оновила ланч-бокси у поїздах Інтерсіті+.

*

Top