УЗ встановить новий ескалатор на київському ж/д вокзалі
Фото: Google.Images

Реконструкція триватиме до 6 квітня

ПАТ «Укрзалізниця» розпочинає встановлення двох нових ескалаторів Heavy Duty у вестибюлі Центрального залізничного вокзалу Києва у період спаду навантаження після святкового періоду. Про це повідомила прес-служба УЗ, передає Hubs.ua.

Як повідомляється, встановлення нової техніки триватиме з 21 січня до 6 квітня.

Зазначається, що старий ескалатор за понад 20 років перевіз понад 250 млн пасажирів. Новий ескалатор буде повністю пристосований до навантаження у відповідності з трафіком головного вокзалу та зможе транспортувати до 11 тисяч пасажирів на добу. У старого ескалатора цей показник становить 7,3 тис. пасажирів.

Крім того, новий ескалатор матиме регулятор швидкості, сенсор для зупинки сходового полотна за відсутності пасажирів та пристрої для знезараження поручнів.

«На період встановлення нового ескалатора для пасажирів буде діяти безкоштовна послуга з доставки багажу портерами. Кнопки для їх виклику будуть розташовані біля сходів, що ведуть з вестибюля Центрального вокзалу на конкорс (критий перехід до Південного вокзалу зі спусками до колій) та у зворотному напрямку», – наголошують в УЗ.

Водночас пасажирам з габаритними валізами, а також групам маломобільного населення рекомендується використовувати вхід зі сторони Південного вокзалу для зручнішого доступу, а також ліфти до платформ у західному підземному переході (зі сторони метрополітену).

Нагадаємо, у липні 2021 року АТ «Укрзалізниця» підписала новий договір на постачання та встановлення нового головного ескалатора країни на Центральному вокзалі у Києві.

Переможець торгів – ТОВ «Міцуї Україна», який займатиметься встановленням та обслуговуванням ескалатора, – був обраний за допомогою системи Prozorro в липні 2021 року. На новий ескалатор «Укрзлізниця» витратить близько 13 млн грн.

*

Top