Уряд ухвалив низку рішень, спрямованих на розвиток індустріальних парків

На сьогодні в Україні існує 52 індустріальні парки

Вчора, 19 січня, на черговому засіданні Уряду було ухвалено низку рішень, спрямованих на розвиток індустріальних парків в Україні. Зокрема, Уряд затвердив Порядок розгляду документів про включення індустріального парку до Реєстру та Порядок ведення Реєстру, повідомляє сайт Кабміну, передає Hubs.ua.

“Сьогоднішні рішення Уряду — великий крок для практичної реалізації нового закону про індустріальні парки, спрямованого на залучення інвестицій у промисловий сектор економіки та перетворення індустріальних парків на ключовий інструмент економічного розвитку України. Оновлене законодавство дозволить розкрити потенціал індустріальних парків та покращити умови інвестиційної діяльності в Україні”, — зазначила перший віце-прем’єр-міністр -міністр економіки України Юлія Свириденко.

Так, Порядком розгляду документів про включення індустріального парку до Реєстру чітко визначається процедура та терміни розгляду документів Мінекономіки. Зокрема, розгляд документів має тривати не довше двадцяти одного робочого дня з моменту їх надходження, а включення індустріального парку до Реєстру відбуватиметься протягом 45 робочих днів.

Водночас порядок Ведення Реєстру забезпечить наявність та актуальність інформації щодо зареєстрованих індустріальних парків.

“На сьогодні в Україні існує 52 індустріальні парки, які були включені до реєстру раніше. Наразі вони приводять свою діяльність у відповідність до оновленого закону. Індустріальні парки повинні не просто існувати на папері, а стати справжніми точками росту економіки держави. Саме такі майданчики і мають отримати державну підтримку”, — зазначила Юлія Свириденко.

Нагадаємо, що у вересні 2021 року Верховна Рада ухвалила зміни до Закону «Про індустріальні парки». Документом передбачається державне стимулювання, зокрема податкове та митне стимулювання для резидентів індустріальних парків.

Як повідомлялось раніше, індустріальні парки в Україні отримують податкові пільги.

*

Top