Український стартап OneNotary залучив $1,75 млн
Фото: onenotary.us

Нотаріуси у США мають можливість підписувати документи онлайн

Український стартап OneNotary, який допомагає нотаріусам у США підписувати документи онлайн за 15 хвилин, залучив $1,75 млн інвестицій. Про це пише forbes.ua, повідомляє Hubs.ua.

Інвесторами виступили українсі фонди Adventures Lab VC, Digital Future VC, U.Ventures та американські GoodPaper Venture і The Legal Tech Fund.

Засновники стартапу OneNotary Іван Зіньков, Паша Печений, Таня Зав’ялова, Олег Зюзь, Вʼячеслав Еніс познайомилися під час роботи в американській продуктовій компанії Tonic Health.

Платформа була заснована у 2020 році – у період загострення пандемії. До COVID лише кілька штатів дозволяли онлайн-нотаріальне засвідчення. На даний момент це можливо у 39 штатах. Онлайн-нотаріальне засвідчення робить транзакцію більш надійною, ніж офлайн, завдяки запису аудіо/відео, перевірці ідентифікатора підписувача та цифровому запечатуванню документів із захистом від несанкціонованого доступу.

Порядок нотаріального засвідчення документів міняється від штату до штату. Електронні документи приймаються по всій країні, але засвідчити їх онлайн можна не в усіх штатах.

OneNotary успішно покриває всі ці потреби нотаріусов, маючи у своїй мережі понад 10 000 нотаріусів з усіх штатів.

Команда OneNotary активно працює над тим, щоб онлайн-нотаріальне засвідчення документів стало стандартом для ринку США. В амбітних планах – підкорення міжнародного ринку.

Нагадаємо, український стартап InputSoft пройшов в американський акселератор Techstars та отримав $120 тисяч інвестицій під оцінку в $3 млн.

*

Top