Українські військові отримали партію відновлених зенітних систем (фото)
Фото: Прес-служба Укроборонпром

Установки застосовуються для безпосереднього прикриття сухопутних військ

Державне підприємство «Балаклійський ремонтний завод», яке входить до складу ДК «Укроборонпром», передало Збройним силам України відремонтовані ЗСУ-23-4М «Шилка». Про це повідомила прес-служба ДК «Укроборонпром», передає Hubs.ua.

Як повідомляється, такі установки застосовуються для безпосереднього прикриття сухопутних військ та  можуть знищувати  повітряні, наземні та надводні цілі.

На потужностях підприємства «Балаклійський ремонтний завод» техніка пройшла капітальний ремонт, кожен етап якого контролювався фахівцями Міністерства оборони. Після проведення полігонних випробувань установки було передано замовнику.

Як зазначає в.о. директора підприємства Олександр Попов, контракт виконано в рамках держоборонзамовлення у 2021 році, але частину робіт було розпочато за обігові кошти підприємства.

ЗСУ-23-4 «Шилка» – зенітна самохідна установка, призначена для безпосереднього протиповітряного захисту наземних військ, знищення повітряних цілей, що летять зі швидкістю до 450 м/с, на відстані до 2500 метрів та висоті до 1500 метрів, а також наземних (надводних) цілей на відстані до 2000 метрів з місця, з короткої зупинки і в русі.

Нагадаємо, в Україні з’явилося виробництво боєприпасів для гранатометів.

*

Top