Україна відновить євроколію Держкордон - Рава-Руська. Проект розраховано на 2 роки

Наявна євроколія з 2005 року не експлуатується і потребує модернізації

У Львівській області у рамках президентської програми «Велике будівництво» цього року розпочнуть роботи з відновлення євроколії Держкордон — Рава-Руська завдовжки 8 км., — повідомляється на сайті Львівської ОДА, — передає Hubs.ua.

Проєкт планують реалізувати упродовж двох років.

«Наявна євроколія з 2005 року не експлуатується і потребує модернізації. Надалі така сама євроколія має з’єднати Варшаву, Львів та Київ», уточнив голова Львівської ОДА Максим Козицький у Facebook.

«Я гадаю, що наш амбітний проєкт прямої пасажирської вузькоколійки між Львовом і Варшавою, а далі і Києвом має стати частиною національної програми. Протяжність шляху від Держкордону до Рави-Руської 8 км», — сказав голова області, зазначивши, що кошти планують акумулювати з місцевого та державного бюджетів.

Як зазначив виконавчий директор регіональної філії «Львівська залізниця» Юрій Іщук, співпрацю з польською залізницею щодо реалізації проєкту обговорять уже 15 лютого.

Президент правління «Єврорегіон Розточчя», голова міста Томашів-Любельський (Республіка Польща) Войцех Жуковський зазначив, що реалізація проєкту дасть змогу протягом трьох годин дістатися з Рави-Руської до Варшави. «А з Варшави — до цілого світу», — наголосив він.

Нагадаємо, за результатами 2021 року обсяг торгівлі між Україною та Польщею вперше перетне позначку $10 млрд.

*

Top