Україна готова брати на себе фінзобов'язання з безпеки літаків в українському небі: віділено кошти

Уряд створив страховий фонд для авіаперевізників

Заступник голови Офісу президента (ОП) Кирило Тимошенко повідомив, що Україна готова взяти на себе фінансові зобов’язання щодо безпеки польотів в українському повітряному просторі, написав чиновник на своїй сторінці у Facebook, передає Hubs.ua.

«Україна готова брати на себе фінансові зобов’язання щодо безпеки літаків в українському небі. Для гарантування безпеки польотів Уряд сьогодні вирішив виділити Мінінфраструктурі кошти з резервного фонду Державного бюджету. Гарантії надаватимуться страховим компаніям, компаніям-перестрахувальникам, лізинговим компаніям та авіаперевізникам. Після нормалізації зовнішньополітичної ситуації невикористані кошти будуть направлені до Державного бюджету», — написав він.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні в неділю ухвалив рішення про виділення Міністерству інфраструктури 16,6 млрд грн із резервного фонду Державного бюджету для гарантування безпеки польотів повітряних суден у повітряному просторі країни.

«Для цього за погодженням з бюджетним комітетом Верховної Ради України, обсяг резервного фонду Держбюджету збільшено на 16,6 млрд грн. Кошти зберігатимуться на окремому ексроу-рахунку Міністерства інфраструктури України та, у разі потреби, використовуватимуться для гарантування безпеки польотів в Україні для страхових компаній, компаній-перестрахувальників, лізингових компаній та авіаперевізників», — повідомляє Міністерство інфраструктури України.

Виділені кошти покривають страхові випадки для щонайменше 23 повітряних суден.

«Уряд виділяє 16,6 млрд грн, щоб гарантувати безперебійність польотів у повітряному просторі України. Сьогодні на позачерговому засіданні ухвалили зміни у використанні коштів Резервного фонду державного бюджету, а також виділили кошти для гарантування безпеки польотів в Україні для страхових та лізингових компаній», – написав прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Тelegram-каналі за підсумками засідання уряду в неділю.

Це рішення дозволить стабілізувати ситуацію на ринку пасажирських авіаперевезень та гарантувати повернення в Україну наших громадян, які зараз перебувають за кордоном, зазначив прем’єр.

Як повідомлялось раніше, повітряний рух в Україні може бути призупинено на 1-2 тижні.

*

Top