Світовий банк надасть $300 млн на реконструкцію ЖКХ. Кошти підуть на проекти з енергоефективності

Планують модернізацію сектору централізованого теплопостачання, а також водопостачання та водовідведення

В Україні починають реалізацію проекту з енергоефективності за рахунок коштів Світового банку на загальну суму $300 млн., — повідомляє Міністерство розвитку громад та територій, передає Hubs.ua.

Проект узгодили за підсумками зустрічі міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова з регіональним директором Світового банку у справах країн Східної Європи Арупом Банерджі.

«Йдеться про модернізацію сектору централізованого теплопостачання, а також водопостачання та водовідведення. Сьогодні ми обговорюємо старт нового проекту – $300 млн буде виділено на проведення енергоефективних заходів в Україні», – зазначив Чернишов.

З його слів, завдяки цьому проекту міста матимуть змогу отримати більше ресурсів на термомодернізацію шкіл, садків, систем теплопостачання, а також для забезпечення вуличного освітлення. Проект має на меті зміцнити енергетичну стабільність Української держави.

Зазначається, що станом на кінець 2021 року спільні проекти Мінрегіону і Світового банку дали змогу скоротити споживання природного газу більш як на 27 млн ​​куб. м, викиди вуглекислого газу (CO2) – понад 45 тис. т на рік, а також заощадити понад 26 гігават енергії.

Нагадаємо, Світовий банк (СБ) погіршив прогноз щодо темпів зростання глобальої економіки. За прогнозами економічної установи світовий ВВП у 2022 році зросте на 4,1%.

*

Top