Суддя Наталія Чередніченко не пускає журналістів на засідання, прикриваючись «карантинними обмеженнями». Подана заява в Нацпол

Порушено законодавство про перешкоджання журналістській діяльності

Голова Голосіївського районного суду міста Києва Наталія Чередніченко дала розпорядження судовій охороні не пропускати журналістів на відкрите судове засідання «у зв’язку із карантинними обмеженнями». Про це повідомила у своєму Facebook журналістка Любов Величко, передає Hubs.ua.

«Судовій охороні начхати на те, що це є порушенням прав журналістів. Доводи слухати не хочуть. Я обурена. Викликала поліцію», — написала Величко.

Після дворазового нагадування диспетчерам служби 102, приїхавши через 25 хвилин на виклик поліцейські Ілля Ліскевич та Руслан Паламарчук стали на бік судової охорони.

«Вони не захотіли слухати доводів про незаконність перешкоджання журналістській діяльності. Натомість вони уважно слухали судову охорону, яка прикривалася розпорядженням голови суду Наталії Чередніченко про недопуск журналістів через карантинні обмеження», — уточнює журналістка.

Патрульні викликали слідчо-оперативну групу.

Після чого дізнавач Голосіївського ВП ГУ НПУ у м. Києві Олег Максимчук прийняв заяви представниці ЗМІ та оператора Сергія Семьонова про перешкоджання журналістській діяльності співробітником судової охорони.

«Не пускати журналістів на відкрите судове засідання — протизаконно. І хай охоронець перед слідчими виправдовує себе та суддю Наталю Чередніченко (яка йому наказала не пускати журналістів у суд)», — підсумувала Величко.

Нагадаємо, у липні минулого року журналістка Любов Величко вже подавала до поліції заяви щодо погрози вбивством та перешкоджання її журналістській діяльності після виходу розслідування про російські телеграм-канали.

*

Top