Журналістка Любов Величко звернулася до поліції через погрози

Та перешкоджання журналістській діяльністі

Журналістка Любов Величко подала до поліції заяви щодо погрози вбивством та перешкоджання її журналістській діяльності після виходу розслідування про російські телеграм-канали. Про це вона повідомила 29 липня у відеозверненні на своїй фейсбук-сторінці.

«Сьогодні я прийшла на прийом до новопризначеного начальника Броварського відділку поліції Скидана Максима Вікторовича. Він прийняв мою заяву про погрози мені вбивством та перешкоджанню моїй професійній діяльності», — повідомила журналістка.

Правоохоронці допитали журналістку та її чоловіка і запевнили, що розслідуватимуть її справу «максимально об’єктивно».

Журналістка нагадала, що переслідування та погрози почалися після публікації її розслідування про вплив телеграм-каналів на діяльність депутатів Слуги народу та президента Зеленського.

«Над моїм подвір’ям літав дрон та велося відеоспостереження із тонованого темного автомобіля на величезну камеру. над моїм подвір’ям літав дрон та велося відеоспостереження із тонованого темного автомобіля на величезну камеру. над моїм подвір’ям літав дрон та велося відеоспостереження із тонованого темного автомобіля на величезну камеру. Зараз поліція встановлює цей автомобіль та його власника», — зазначила Величко.

«Завтра буде відкрито два кримінальних провадження – одне це погроза вбивством, а друге – це перешкоджання журналістській діяльності. У першій справі йдеться про невідомих осіб, які у фейсбуці погрожували вбити мене за те, що я написала своє розслідування про вплив телеграм-каналів на діяльність Ради. У другій справі фігурує Ольга Шарій, це дружина скандального блогера Анатолія Шарія, вона ж є головою партії Шарія. У цій заяві долучено відео, у якому вона обливає мене лайкою, тисне на мене як на журналіста», – розповіла пані Величко.

Вона також додала, що в другій справі фігурують 10 телеграм-каналів, серед яких «Резидент», «Легитимный» «ЗеРада», «Картель» та інші, які протягом тижня «тиснули на неї, писали про неї всякі фейки, обливали її брудом».

«Я буду діяти виключно в правому полі. Жодні провокації, публікації, брехня та фейки не змусять мене спілкуватися мовою хейту та опускатися до рівня особистих образ. Я буду відстоювати свою честь і гідність у суді. Я уже готую позов про захист честі і гідності стосовно Ольги Шарій через її образливе відео, в якому вона виливає в мій бік купу брехні та образ», — додала журналістка.

Також вона нагадала, що Ольга Шарій — це політик, вона є головою Партії Шарія.

«Я буду діяти виключно в правому полі. Жодні провокації, публікації, брехня та фейки не змусять мене спілкуватися мовою хейту та опускатися до рівня особистих образ», — підсумувала Величко.

Нагадаємо, 15 липня 2020 року журналістка Любов Величко повідомила на своїй сторінці в Facebook, що отримує погрози після розслідування про російські телеграм-канали «Тєлєга» для Слуги. Як Телеграм-канали, що ймовірно ведуться з Росії, впливають на роботу Ради, яке 13 липня опублікували Liga.net, Texty.org та Інститут масової інформації. Після аналізу понад 10 тисяч повідомлень у телеграм-каналах «Темный рыцарь», «Макс Бужанский», «Dubinsky.pro», «Легитимный» та «Резидент», журналістка визначила, що два останніх можуть адмініструвати з РФ.

Відзначимо, Любов Величко публікується в різних виданнях, в тому числі її статті виходили на Hubs.

*

Top