Стартап Zaiser Motors представив другий повнопривідний мотоцикл

У 2022 році планується дрібносерійний випуск електробайків

Компанія Zaiser Motors з американського штату Колорадо планує протягом 2022 року розпочати дрібносерійний випуск двох електричних мотоциклів — Silhouette і Arrow, що відрізняються ціною, дизайном та запасом ходу на одній зарядці. Вказані моделі забезпечені мотор-колесами та змінною акумуляторною батареєю, пише видання forbes, повідомляє Hubs.ua.

Стартап Zaiser заснували у 2019 році байкери та підприємці Ентоні Кросс та Кріс Шипман. 

Як згадує наразі Кросс — ідея мотоцикла виникла у 2019 році напередодні пандемії, коли він був розчарований у пошуках електричного мотоцикла з «адекватною потужністю, достатнім запасом ходу та адекватною вартістю».

Співзасновник компанії повідомив, що вони зосереджені на використанні «технології акумуляторів наступного покоління», яка все ще знаходиться на стадії розробки.

«Це величезний виклик», – сказав Кросс про проблеми з батареєю та пов’язану з нею інженерією.

Компанія сподівалася зібрати $100 000 за допомогою краудфандингу, і в підсумку отримала трохи більше $103 000. Генеральний директор і співзасновник Zaiser Ентоні Кросс повідомив Forbes.com, що компанія збирається виробляти мотоцикли в 2022 році, хоча точної дати не встановлено.

Проектуючи байки винахідники обрали концепцію з двома двигунами. На їхню думку таке рішення має більше переваг: повний привід дозволяє краще дозувати тягу і в поєднанні з розумною системою стабілізації зробить мотоцикл дуже слухняним і безпечним. Відсутність «зайвих» приводів і тяг у свою чергу дозволяє відвести все вільне місце в рамі для батареї – її повної зарядки на моделі Silhouette вистачить на 300 миль пробігу (482 км), на моделі Arrow – на 160 миль (257 км).

Самі батареї будуть змінними, що теоретично дозволить мотоциклам Zaiser отримувати нові батареї по мірі зносу старих. Хто буде постачальником батарей, поки що невідомо, — розглядаються кілька варіантів.

Zaiser Silhouette коштуватиме від $25 000, його споряджена маса – 277 кг, максимальна швидкість – 193 км/год. Модель Zaiser Arrow набагато доступніша — від $8500, вона більш орієнтована на місто, її споряджена маса — 172 кг, максимальна швидкість — 161 км/год. У Silhouette та Zaiser буде приблизно 60% загальних компонентів, що помітно спростить організацію виробництва.

Zaiser Motors хоче випускати мотоцикли на власному майданчику в Колорадо, причому великі партії байків поки що не плануються.

Як повідомлялось раніше, Бельгійський стартап Cowboy зібрав $80 млн у рамках раунду фінансування серії C.

*

Top