Стартап Quantica отримав 14 млн EUR для підтримки інноваційної технології 3D-друку

Компанія планує випустити свій перший 3D-принтер до кінця 2023 року

Берлінська компанія Quantica отримала 14 млн EUR на розвиток технології адитивного виробництва, повідомляє видання EU-Startups.

Адитивне виробництво або 3D-друк – це процес створення тривимірних твердих об’єктів з цифрового файлу (побудова будь-яких предметів за їхньою 3D-моделлю.). У адитивних процесах об’єкт створюється шляхом укладання безперервних шарів матеріалу до завершення всього проекту.

Компанія Quantica, заснована у Берліні (Німеччина), спеціалізується на проектуванні та розробці власної технології 3D-друку NovoJet із використанням різних матеріалів. Стартап закінчив раунд серії A, отримавши 14 млн EUR. У інвестиціях брали участь сімейний бізнес, пов’язаний із стоматологічною сферою а також венчурні фірми Founders та Scale Capital.

Суть розробки Quantica полягає у використанні друку з кількох матеріалів з надвисокою в’язкістю. Технологія поєднує застосування кількох матеріалів в одному об’єкті для можливості отримати різноманітний зовнішній вигляд та функціонал об’єкту. Готовий виріб не потребує інтенсивної обробки, що дозволяє створювати функціональні деталі та продукти.

Фірма планує випустити свій перший 3D-принтер до кінця 2023 року. Першим продуктом на продаж буде відкрита платформа для розробки додатків, щоб дати змогу клієнтам під індивідуальні потреби розробляти власні суміші з використанням кількох матеріалів та відповідні додатки для їх промислового використання при створенні об’єктів. Наразі розробка компанії вже зацікавила науково-дослідні інститути, університети та дослідницькі групи у промислових галузях.

*

Top