США відхилили законопроект про нові санкції щодо

Документ підтримали 55 сенаторів при необхідному мінімумі у 60 голосів

В Сенаті США відхилили законопроєкт про нові санкції проти «Північного потоку-2», ініціатором якого був сенатор-республіканець від Техасу Тед Круз. Проти цього документу виступали у Держдепі, законопроект на голосуванні не набрав необхідної для схвалення кількості голосів, пише Reuters, передає Hubs.ua.

Для схвалення законопроекту «Про захист енергетичної безпеки Європи» в цьому випадку була потрібна підтримка мінімум 60 сенаторів зі 100. Свої голоси «за» віддали 55 сенаторів, «проти» — 43.

Тед Круз перед голосуванням наголосив, що якщо документ не ухвалять, Україна ризикує «взагалі зникнути з карти». Саме Голосування тривало майже сім годин.

Законопроєкт передбачав запровадження санкцій щодо організацій, відповідальних за проєктування, будівництво та експлуатацію газопроводу, а також щодо низки їхніх працівників протягом 15 днів після його ухвалення.

Зазначимо, сенаторка-демократка Жанна Шахін, яка спочатку разом із Тедом Крузом була співавтором санкційного законодавства щодо «Північного потоку-2», проголосувала проти законопроекту, заявивши, що він ризикує порушити єдність у Вашингтоні та Європі через агресію Росії проти України.

За її словами, «закон Круза» «вб’є клин» між Сполученими Штатами та їх союзниками, зокрема Німеччиною.

Як повідомлялось раніше, Сенат США голосуватиме за санкції проти «Північного потоку-2».

*

Top