Сенат США голосуватиме за санкції проти

За прогнозами аналітиків законопроєкт республіканця не отримає достатньої кількості голосів

Сенат США проголосує в четвер за законопроєкт республіканця Теда Круза про введення санкцій щодо газопроводу «Північний потік-2» у Європі, хоча очікується, що він не отримає достатньої підтримки для ухвалення. Про це з посиланням на Reuters, пише Європейська правда, передає Hubs.ua.

Голосування за законопроєкт заплановано на 14.45 (21.45 за Києвом).

Нагадаємо, минулого місяця Круз уклав угоду з демократами, щоб отримати голосування до 14 січня щодо газопроводу в обмін на скасування блокування призначень десятків кандидатур на пост послів.

Згідно з угодою, для ухвалення законопроєкту Круза знадобиться 60 голосів, що складно в умовах рівного розподілу сил у Сенаті.

Законопроєкт Круза вводить санкції проти газопроводу протягом 15 днів після його прийняття, незалежно від того, чи здійснить Росія нове вторгнення в Україну, і дозволить Конгресу США проголосувати за відновлення санкцій, якщо президент відмовиться від них. Круз сказав, що санкції необхідні негайно, щоб зупинити проєкт.

Трубопровід вартістю $11 млрд, очолюваний російською державною газовою компанією «Газпром», може бути схвалений німецькими регуляторами в середині року.

У середу сенатор-демократ Роберт Менендес оприлюднив свій законопроєкт про введення жорстких санкцій проти вищих російських урядових і військових чиновників, а також ключових банківських установ, якщо Москва вступить у бойові дії проти України.

Підтриманий Менендесом законопроєкт надає альтернативу для демократів, які підтримують санкції щодо «Північного потоку-2», і ускладнює ухвалення законопроєкту Круза.

Як повідомлялось раніше, у Німеччині пояснили зупинення сертифікації Північного потоку-2.

*

Top