Справа України проти росії: Міжнародний суд призначив слухання на 7 та 8 березня

У справі йдеться про геноцид

Міжнародний суд Організації Об’єднаних Націй проведе публічні слухання у справі «Україна проти Росії» 7 та 8 березня у Палаці миру в Гаазі. Слухання будуть присвячені розгляду клопотання про тимчасові заходи, про які запросила Україна, повідомляє пресслужба суду у вівторок, передає Hubs.ua.

У справі «Україна проти Росії» йдеться про твердження про геноцид.

У зв’язку з пандемією COVID-19 слухання пройдуть у гібридному форматі. Представники сторін у справі будуть брати участь особисто або через відеозв’язок.

«У зв’язку з поточною пандемією COVID-19 слухання відбудуться у гібридному форматі. Деякі члени Суду особисто візьмуть участь в усних слуханнях у Великому залі правосуддя, тоді як інші братимуть участь віддалено за допомогою відеозв’язку. Представники сторін у справі братимуть участь особисто або за допомогою відеозв’язку», — йдеться у пресрелізі.

Нагадаємо, нещодавно президеннт Володимир Зеленський заявив: «Те, що окупанти роблять Харкову, Охтирці, Києву, Одесі та іншим містам і селищам, тягне на міжнародний трибунал. Усі їхні злочини ми фіксуємо. І цих їхніх злочинів було б набагато більше, якби не наші мужні захисники».

Як повідомлялось раніше, Україна закликала міжнародну спільноту засудити провокації РФ.

*

Top