Загострення на Донбасі: Україна закликала міжнародну спільноту засудити провокації РФ

Україна не проводить і не планує диверсій на Донбасі

Україна не проводить і не планує диверсій на Донбасі та закликає міжнародну спільноту негайно засудити провокації РФ та її окупаційних адміністрацій на Донбасі, які підвішують процес політико-дипломатичного врегулювання, заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, передає Hubs.ua.

«У зв’язку із звинуваченнями з боку російської сторони про нібито підготовку Україною збройного наступу на Донбасі МЗС України заявляє про таке. Українські громадяни живуть по обидва боки лінії розмежування. Їхній мир, безпека та добробут є абсолютним пріоритетом для Української держави. Твердження про нібито намір української влади розпочати наступальну операцію на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях не відповідають дійсності», написав Ніколенко на своїй сторінці у Facebook.

Спікер наголосив, що Україна не проводить і не планує диверсій на Донбасі, а також категорично відкидає спроби Росії загострити безпекову ситуацію.

«Залишаємося непохитно відданими політико-дипломатичному врегулюванню, разом із партнерами докладаємо максимальних зусиль, аби знизити напругу та втримати ситуацію в руслі дипломатичного діалогу. Натомість ми спостерігаємо, як Російська Федерація розгортає кампанію із поширення масованої дезінформації, збільшує кількість обстрілів українських позицій та цивільної інфраструктури з забороненої Мінськими угодами зброї та ескалює безпекову ситуацію», — зазначив Ніколенко.

У МЗС також закликали іноземні держави та міжнародні організації «негайно засудити провокації Російської Федерації та її окупаційних адміністрацій на Донбасі, які підважують процес політико-дипломатичного врегулювання».

«Відсутність належної реакції або нейтральна позиція лише підігруватимуть ескалації ситуації з боку Росії», — підсумував він.

Нагадаємо лідери країн G7 проведуть наступного четверга, 24 лютого, відеоконференцію, темою якої стане ситуація навколо України, зустріч відбудеться в рамках німецького головування у «сімці».

*

Top