Сполучні Штати можуть надати Україні додаткове озброєння – CNN

США посилюють військову підтримку України, щоб протистояти РФ

Сполучені Штати можуть збільшити постачання оборонного озброєння Україні. Зокрема, ідеться про додаткові боєприпаси, міномети та протитанкові комплекси Javelin. Про це повідомляє телеканал CNN із посиланням на свої джерела, передає Hubs.ua.

У матеріалі йдеться про те, що таке рішення є ознакою «песимістичного настрою» у Білому домі після закінчення перемовин із Росією, які відбулися минулого тижня.

Як зазначають у ЗМІ, зараз адміністрація президента США Джозефа Байдена думає над тим, як посилити Збройні сили України у разі можливого вторгнення РФ. Джерела телеканала повідомляють, що Україна може отримати додаткове озброєння від союзників щодо НАТО.

Також зазначають, що, окрім надання зброї, США можуть консультувати ЗСУ, допомагаючи «порадами» і надаючи «допомогу в тому, щоб могла продовжувати боротьбу проти більшої, ніж зазвичай, російської присутності». Проте, пише CNN, зараз це рішення на ранній стадії, його поки що не розглядав Байден.

Деякі члени адміністрації США вважають, що американські війська муситимуть піти, якщо РФ наважиться на повномасштабне вторгнення в Україну.

У статті також зауважують, що офіційні особи США закінчили перемовини з РФ у ще песимістичнішому настрої щодо планів президента РФ Володимира Путіна. Високопосадовець США розповів CNN, що Захід може «завдати деякого болю Росії, але між завдаванням болю і реальним важелем впливу є велика різниця».

Як повідомлялось, США, Німеччина та ЄС розробляють план дій на випадок агресіїї РФ проти України.

*

Top