Смартфони для пенсіонерів від Зеленського: оператори обмірковують тарифи

Діалог від влади розпочато

Влада проводила попередні консультації з мобільними операторами Київстар, Vodafone Україна та lifecell щодо спеціальних тарифів для президентського проекту роздачі смартфонів пенсіонерам. Деталі тарифних планів будуть опрацьовуватися на спеціальних зустрічах пізніше. Про це НВ Бізнес повідомили у прес-службах українських мобільних операторів, передає Hubs.ua.

«Органи влади дійсно зверталися до нас із запитом про пільговий тариф для пенсіонерів, і lifecell готовий долучитися до робочої групи щодо цього проекту. Деталі про розробку тарифу будуть обговорюватися на спільних зустрічах із Міністерством цифрової трансформації», – розповіли у lifecell.

Про «перебування в діалозі» з органами державної влади повідомили також у Vodafone Україна.

«На даний момент чекаємо на пропозиції щодо проекту, які зможемо вивчити», – заявили в прес-офісі VF.

Там наголосили, що станом на кінець січня близько 20% абонентської бази Vodafone Україна – користувачі фічерфонів.

«Найчастіше це абоненти старшого віку. Цифрові послуги, для яких ми, зокрема, будуємо покриття, не можна отримати на фічерфонах. Тому смартфонізація – це стратегічне завдання національного рівня», – заявили в офісі червоно-білих.

Про те, що попередні консультації щодо президентського проекту смартфонизації вже проводилися, повідомили НВ Бізнес й у прес-службі Київстар: «Попередні консультації з Мінцифрою щодо цього проекту були. Але реалізація та деталі проекту поки що не фіналізовані».

Нагадаємо, 8 лютого президент України Володимир Зеленський анонсував запуск навесні державної програми, в рамках якої вакциновані українці віком від 60 років отримають безкоштовний смартфон із доступом до інтернету.

*

Top