У

В рамках порталу "Дія" запустили 7 нових онлайн сервісів

Під час проведення Diia Summit було презентовано низку нових сервісів у додатку «Дія», передає Hubs.ua.

Окрім офіційного запуску спеціального правового режиму «Дія.City» команда «Дії» представила  наступні сервіси:

Безкоштовні смартфони

Вакциновані українці, віком від 60 років, зможуть отримати безкоштовні смартфони з пільговим тарифом.

Зміна місця реєстрації онлайн

Місце реєстрації (прописку) можна вказати на порталі або у програмі Дія. Для цього потрібно вказати адресу проживання та отримати підтвердження власника житла. При цьому процес зміни реєстрації триватиме до одного робочого тижня і не вимагатиме відвідування військкомату та інших установ.

Техпаспортом авто можна буде поділитись через QR-код

У Дії можна буде в кілька кліків поділитися техпаспортом через QR-код з іншою людиною. Час опрацювання такої заяви – до десяти хвилин. При цьому людина, з якою поділилися техпаспортом, матиме право користування автомобілем та нестиме відповідальність за порушення ПДР.

Грошова допомога для ВПО

Внутрішньо переміщені особи можуть продовжити чи припинити отримання грошової допомоги через Дію.

Дозвіл на будівництво

Дозвіл на будівництво надаватиметься автоматично в Дії (раніше розгляд заявки потрібно було чекати десять робочих днів). Замовник отримає результат одразу.

Опитування

Вже 14 млн користувачів програми Дія зможуть впливати на рішення уряду. Брати участь в опитуваннях можна вже зараз після оновлення Дії. Перші з них – про назву програми безкоштовних смартфонів та про нові послуги – вже опубліковані.

Довідка про несудимість

Можна буде онлайн згенерувати довідку про несудимість — документ, що видається МВС України про те, що людина не була судима, не притягувалася до кримінальної відповідальності та не перебуває у розшуку.

*

Top