В Україні офіційно запустили

Обіцяють низькі податки та нову гнучку форму співпраці з ІТ-спеціалістами

В Україні офіційно запрацював Спеціальний правовий режим «Дія.City». Презентація пройшла в рамках «Diia Summit», — передає Hubs.ua.

«Це сталося! Спеціальний правовий режим Diia City стартував. Низькі податки, нова гнучка форма співпраці з ІТ-спеціалістами, інструменти захисту інвестицій та інтелектуальної власності. Все це — у Дія.City»,повідомляється на сторінці Дія у Facebook,

«Ми розробляємо модель електронної митниці, ми хочемо зробити Україну ІТ-хабом… Ми запускаємо Дія.City. Дія.City – це цифрова столиця електронної держави»,зазначив Президент України Володимир Зеленський під час презентації.

З його слів, це дозволить збільшити частку ІТ у ВВП з 4% до 10%, а доходи галузі – до $16,5 млрд.

Президент повідомив, що до Дія.City вже приєднуються не тільки українські, а й іноземні компанії.

Резидентами Дія.City можуть стати ІТ-компанії чи стартапи з будь-якого регіону України.

Одним із перших резидентів Дія.City стане міжнародна фінансова технологічна компанія Revolut. Компанія представлена в 36 країнах світу та є найдорожчим стартапом Великої Британії.

Як вступити?

  • Щоб отримати статус резидента, компанія має надіслати заявку до Мінцифри через портал city.diia.gov.ua або листом на пошту Мінцифри.
  • Якщо заявку буде подавати представник за довіреністю, потрібно принести оригінал або завірену копію довіреності.
  • Компанія-заявник може сплачувати податок на прибуток підприємств на особливих умовах. Усі документи мають бути українською мовою та підписані електронним підписом.

Нагадаємо, за підсумками 2021 року український IT-сектор зріс на 36% порівняно з минулим роком, сягнувши позначки $6,8 млрд експорту комп’ютерних послуг (проти $5 млрд 2020-го).

*

Top