Ситуація з безпекою: В Україні створять єдину інформплатформу

Метою платформи буде забезпечення щоденного інформування населення щодо стану ситуації з безпекою

Кабінет Міністрів України доручив створити єдину інформаційну платформу стратегічної комунікації «UAразом» для забезпечення щоденного інформування населення щодо стану ситуації з безпекою та діяльності державних органів з питань гарантування безпеки громадян, передає Hubs.ua.

Згідно з розпорядженням №147 від 14 лютого, уряд доручив Міністерству культури та інформаційної політики, центральним органам державної влади, а також за згодою іншим зацікавленим органам влади, обласним, Київській міській держадміністраціям, органам місцевого самоврядування, Національній суспільній телерадіокомпанії, інформаційному агентству «Укрінформ» та телеканалу «Рада» починаючи з 15 лютого створити єдину інформаційну платформу стратегічної комунікації «UAразом».

Органам влади також доручено 16-20 лютого розмістити банер «UAразом» на регіональних та загальнонаціональних телеканалах, вебсайтах та вебсторінках органів державної влади у соціальних мережах.

На постійній основі, починаючи з 15 лютого, Міністерству оборони, Міністерству культури, центральним органам влади, а також за згодою іншим зацікавленим органам влади, обласним та Київській держадміністрації доручено забезпечити проведення щоденних брифінгів щодо ситуації, що склалася біля державного кордону, та стану справ у Збройних силах України.

Крім того, з 15 лютого доручено організовувати проведення тематичних патріотичних флешмобів у соціальних мережах.

Міністерству закордонних справ доручено з 16 лютого на постійній основі забезпечувати проведення у закордонних дипломатичних установах України зустрічей дипломатичних працівників та представників української діаспори, а також забезпечувати проведення брифінгів послів України для засобів масової інформації та експертів щодо ситуації в Україні.

Зокрема, у першому кварталі Міністерство культури, Міністерство соціальної політики та Міністерство оборони має розробити та поширити соціальну рекламу, присвячену питанням територіальної оборони.

Нагадаємо, ВР ухвалила ряд звернень до міжнародних організацій, урядів та парламентів.

*

Top