СБУ затримала студента, який «замінував» свій коледж за допомогою спецслужб РФ (фото, відео)
Фото: СБУ

«Мінер» хотів, щоб навчальний заклад перевели на «дистанційку»

Служба безпеки України викрила студента Гірничого фахового коледжу Криворізького національного університету, який за допомогою спецслужб Росії зробив неправдиве повідомлення про мінування свого навчального закладу. Про це повідомили в прес-службі СБУ, передає Hubs.ua.

Хлопець замовив «мінування» в адміністратора одного з російських закритих чатів у Telegram, що керується російськими спецслужбами. Наразі такі чати, що надають «послуги» з організації псевдомінувань, використовуються країною-агресором як один із інструментів для штучного поширення панічних настроїв в Україні.

«Анонімний лист про мінування відправили 20 січня на електронну пошту «гарячої лінії СБУ» та самого коледжу. Автор повідомлення представився «російським терористом» і вимагав 250 тис. грн викупу, «щоб теракту не сталося». Правоохоронці відразу провели необхідні перевірки і не виявили жодних вибухових предметів та речовин у приміщенні навчального закладу», – зазначили в повідомленні.

Співробітники Служби безпеки оперативно встановили особу псевдомінера і затримали його. Свій вчинок він мотивував тим, що бажав, аби коледж було переведено на дистанційну форму навчання.

У зловмисника вилучено комп’ютерну техніку та мобільний телефон, на яких є докази протиправної діяльності, зокрема і листування з адміністратором телеграм-чату.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності») Кримінального кодексу України. Хлопцю загрожує до шести років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше у столиці «замінували» ряд ТРЦ.

Один коментар;

  1. Ольга said:

    Усього 6 років? Я би за це саджала на пожиттєве. Тут не тількист.259, а ще й державна зрада, бо пішов на злочин у змові із рашею.

*

Top