СБУ затримала одного з ватажків бойовиків формування «Казачья национальная гвардия» (фото)

Він воював у лавах окупантів проти ЗСУ

Співробітники контррозвідки СБУ затримали заступника ватажка незаконного збройного формування бойовиків «Казачья национальная гвардия». Про це повідомив прес-центр СБУ, передає Hubs.ua.

Бойовик був затриманий у Станиці Луганській. Зловмисник втік від своїх ватажків на підконтрольну українській владі територію для оформлення ID-паспорта та отримання пенсійних виплат, зазначили в спецслужбі.

За даними слідства, затриманим є житель Антрацитівського району, який в 2014 році добровільно приєднався до бойовиків. Там його призначили заступником ватажка одного з угруповань так званої «Казачьей национальной гвардии».

Встановлено, що його «підрозділ» брав активну участь у бойових діях проти українських військових на території Краснодонського (нині Сорокинський) та Антрацитівського районів Луганської області.

Згодом він покинув лави бойовиків через конфлікт з ватажками, які замість «грошового утримання» видавали підлеглим продукти харчування. Потім тривалий час переховувався на окупованій території регіону.

Затриманому повідомили про підозру у вчиненні злочину за ч.2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань). Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, раніше контррозвідники Служби безпеки України затримали учасницю агентурної мережі, що діяла в інтересах терористичної організації «ДНР».

*

Top