СБУ затримала лідера злочинного угруповання

Яке збувало зброю

СБУ вдалось нейтралізувати організоване злочинне угруповання, яке займалося збутом бойових засобів ураження. Також під час спецоперації у Кропивницькому затримано одного з лідерів банди, у якого вилучено бойові гранати і вибухові речовини, повідомляє сайт спецслужби.

В СБУ повідомили, що наразі перевіряють інформацію щодо можливого використання виявлених засобів для розхитування обстановки в регіоні напередодні святкування Дня Незалежності України.

«Встановлено, що протиправну діяльність організував мешканець обласного центру. За даними слідства, раніше він неодноразово притягувався до відповідальності за вчинення тяжких злочинів, у тому числі за незаконне зберігання і продаж зброї. До складу його угруповання входило декілька місцевих жителів. Зловмисники намагалися налагодити канал підпільного збуту бойових засобів ураження. Своїх клієнтів вони підшукували через особисті зв’язки у кримінальних колах», — повідомили в СБУ.

Під час обшуків за місцем проживання організатора угруповання правоохоронці також виявили понад 0,5 кг вибухових речовин, 3 гранати Ф-1 та РГД із запалами до них, елемент пострілу до ручного протитанкового гранатомета, набої до вогнепальної зброї, у тому числі великого калібру, обріз мисливської рушниці, 3 димові шашки.

Всі ці вилучені вибухових речовини та зброю направлено на експертизу.

В СБУ повідомили, що наразі вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

«У межах кримінального провадження тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до неї», — добавили в СБУ.

Как сообщалось ранее, СБУ затримала «першого офіційного пірата» в історії України.

*

Top