СБУ затримала екс-бойовика з ОРЛО, який приїхав по пенсію
Фото: Прес-служба СБУ

Чоловік брав активну участь у бойових діях проти сил АТО

Служба безпеки України (СБУ) затримала в Луганській області колишнього учасника незаконних збройних формувань так званої «ЛНР». Він намагався потрапити на підконтрольну українській владі територію регіону для оформлення пенсії. Про це повідомляє прес-центр СБУ, передає Hubs.ua.

За інформацією відомства, чоловік входив до складу угруповання, яке брало активну участь у бойових діях проти сил АТО в районах Луганська і траси Бахмутка.

Так, зловмисником виявився місцевий житель, який у травні 2015 року приєднався до лав бойовиків. Там він займався обслуговуванням ворожої техніки та облаштуванням фортифікаційних споруд.

Згодом, як повідомляє СБУ, зловмисник залишив угруповання через конфлікт з ватажками, які обклали «даниною» своїх підлеглих.

Після чого він переховувався на тимчасово окупованій території Луганської області.

Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань) ККУ.

Разом з тим, перевіряється інформація щодо причетності колишнього бойовика до вчинення інших тяжких та особливо тяжких злочинів.

Нагадаємо, у грудні 2021 року Служба безпеки України оголосила про підозру учаснику незаконних збройних формувань терористичної організації «ЛНР».

Один коментар;

*

Top