СБУ заблокувала ще одну агентурну мережу РФ (відео)
Фото пресслужби СБУ

Зловмисник із Харкова збирав дані про українські військові розробки

Контррозвідники Служби безпеки України повідомили, що викрили учасників агентурної мережі спецслужб РФ. Як стверджують у відомстві, зловмисник із Харкова збирав інформацію щодо новітніх українських систем зброї для передачі країні-агресору, пише сайт СБУ, повідомляє Hubs.ua.

Оперативники спецслужби встановили, що представник терористичної організації «МДБ ДНР» завербував мешканця Харкова для збору таємної інформації. Куратором операції був кадровий співробітник ФСБ РФ.

«Агент мав збирати дані про місця базування і переміщення підрозділів правоохоронних органів, а також інші дані у сфері оборони. Отриману інформацію він передавав електронними каналами зв’язку представникам псевдоспецслужб так званої «ДНР» та співробітникам ФСБ РФ», — повідомили у відомстві.

Правоохоронці затримали зловмисника у середмісті Харкова.

«У межах розпочатого кримінального провадження співробітники СБУ не допустили витоку інформації із закритих дослідницьких програм в оборонній сфері, яку ворожий агент намагався здобути в одному із інститутів Харкова», — заявили у відомстві.

Наразі агенту повідомлено про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації).

Суд обрав зловмиснику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

«Операція проводилась співробітниками СБУ в Донецькій та Луганській, а також Дніпропетровській областях за координації Департаменту контррозвідки СБУ. Процесуальне керівництво здійснює Донецька обласна прокуратура», — зазначили в СБУ.

Як повідомлялось раніше, СБУ затримала на Донеччині бойовика з ОРДЛО.

*

Top