СБУ торік виявила понад 40 схронів з боєприпасами на сході України

Схрони облаштували учасники незаконних збройних формувань

Протягом 2021 року в районі проведення операції Об’єднаних сил Служба безпеки України (СБУ) виявила більш як 40 ворожих схронів з боєприпасами, повідомляє пресслужба СБУ.

Зазначається, що серед вилученого зі схронів — протитанкові міни, бойові гранати, майже 500 вибухових пристроїв та понад 300 кг тротилу.

За даними слідства, схрони облаштували учасники незаконних збройних формувань так званих «Л/ДНР». За завданням своїх «кураторів» вони планували скоїти диверсії на сході нашої країни.

Зокрема, до 8 років ув’язнення засуджено учасницю агентурної мережі спецслужб РФ, причетну до підготовки серії вибухів у районі проведення операції Об’єднаних сил.

У вересні СБУ виявила у Донецькій та Луганській областях два приховані арсенали бойовиків. З них вилучили майже 40 кг тротилу, велику кількість протитанкових і протипіхотних мін, набої до зенітних установок та великокаліберних кулеметів.

На Луганщині із тайника, облаштованого у підземному сховищі колишнього домоволодіння так званого «першого заступника голови уряду лнр» у селищі Боброве, правоохоронці виявили 2 реактивні протитанкові гранати, 20 гранат РГД-5 із запалами, майже 4,5 тис. набоїв різного калібру.

У Донецькій області співробітники СБУ встановили місцезнаходження схрону, який обладнав снайпер так званого «батальйону «Восток». Схованку виявили на території однієї з дачних садиб у Покровському районі. Під час огляду тайника вилучено автомат Калашникова з двома спорядженими магазинами, понад пів кілограма тротилу, 3 електродетонатори, 2 гранатометних постріли, 2 гранати РГД-5 із запалами, більше ніж 2,5 тис. набоїв різного калібру, 5 димових шашок, 23 реактивних освітлювальних патрони дистанційної дії.

Нагадаємо, у червні на Донеччині під Слов’янськом знайшли схованку, в якій була зброя бойовиків терориста Ігоря Гіркіна.

*

Top