СБУ ліквідувала злочинні організації, які координувалися з РФ
Фото: Прес-служба СБУ

Зловмисники діяли на території виправних колоній

Служба безпеки України (СБУ) заявила про спецоперацію у країні, внаслідок якої заблокували діяльність міжрегіональних злочинних угруповань, що координують «злодії у законі» з Росії. Про це повідомив прес-центр СБУ, передає Hubs.ua.

За даними спецслужби, підозрювані діяли на території виправних колоній у Рівному і Луцьку.

«Як встановило слідство, зловмисників у Рівному очолював кримінальний авторитет, який відбуває покарання у місцевій виправній колонії. Він отримав «строк» за вчинення злочинів, пов’язаних із вбивством та нанесенням тяжких тілесних ушкоджень. У кримінальних колах його вважали «смотрящим» за цією спецустановою. Зловмисник створив на території виправної колонії злочинну організацію з чіткою ієрархією, яка постачала і збувала ув’язненим наркотики. До її складу входили як засуджені, так і жителі Рівненської, Волинської, Київської і Донецької областей», – ідеться у повідомленні.

У СБУ заявили, що «смотрящий» «жорстко контролював» наповнення «общака», куди надходили кошти від продажу наркотиків, азартних ігор, інших видів протиправної діяльності, а також від постачання на територію закладу тютюнових виробів і продуктів харчування.

«Частину «общака» він відправляв «злодіям у законі» до РФ. Спільники зловмисників, які були на волі, фасували і маскували наркотичні речовини серед продуктів і відправляли посилки до колонії. Ще одним способом постачання наркотиків був так званий метод «перекидів» – перекидали пакунки з «товаром» через захисні споруди колонії», – проінформували у пресслужбі.

Правоохоронці задокументували 13 фактів злочинної діяльності угруповання, повідомили у СБУ. Під час обшуків вилучили наркотики, чорнову бухгалтерію, гроші, засоби зв’язку.

Людину, яка, за даними слідства, є організатором та її спільникам повідомили про підозру за ч. 2, 5 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній) і за ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

«На Волині правоохоронці встановили, що двоє засуджених, які вважають себе авторитетами у кримінальному світі, організували навколо себе злочинну групу з «однодумців». До її складу входило шестеро ув’язнених і троє осіб, які перебували «на волі». Злочинці налагодили канал постачання і розповсюдження психотропних речовин на територію колонії», – заявили у СБУ.

Правоохоронці провели сім обшуків, під час яких вилучили наркотики, психотропи, холодну зброю і засоби зв’язку.

Причетним оголосили про підозру за ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин, вчинені організованою групою, а також якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги в особливо великих розмірах).

Нагадаємо, раніше СБУ затримала агента російських спецслужб.

*

Top