Російське вторгнення: Путін о 5 ранку заявив про проведення спецоперації у зв'язку із ситуацією на Донбасі

Путін підтримав звернення "ЛДНР" про введення військ

Президент РФ Володимир Путін заявив, що ухвалив рішення про проведення спеціальної військової операції у зв’язку із ситуацією на Донбасі. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Twitter, заявив що Путін розпочав повномасштабну «загарбницьку» війну проти України, передає Hubs.ua.

«Мною прийнято рішення про проведення спеціальної військової операції. Її мета — захист людей, які протягом восьми років зазнають знущань, геноциду з боку київського режиму. І для цього ми будемо прагнути демілітаризації та денацифікації України. А також передання до суду тих, хто вчинив численні криваві злочини проти мирних жителів, зокрема й громадян Російської Федерації», — заявив Путін у зверненні у ніч проти четверга.

Путін заявив, що дії РФ пов’язані не з обмеженням інтересів України, а із захистом самої себе від «тих, хто взяв Україну в заручники».

«Путін розпочав повномасштабну війну проти України. Тривають удари по мирних українських містах. Це загарбницька війна. Україна буде захищатися та переможе. Світ може і має зупинити Путіна. Час діяти — просто зараз», — написав Кулеба.

Як повідомлялось раніше, Путін визнав незалежність т.зв. «ДНР» та «ЛНР».

*

Top