Путін визнав незалежність т.зв. «ДНР» та «ЛНР»: війська РФ офіційно направлено в Україну

Президент РФ підписав договори про дружбу і взаємодопомогу з ватажками псевдореспублік

Президент Росії Володимир Путін на церемонії в Кремлі підписав укази про визнання незалежності так званих Луганської народної республіки (ЛНР) та Донецької народної республіки (ДНР). Відповідно до зазначених указів російські війська направлено на схід України, нібито то «для підтримки миру», передає Hubs.ua.

Російське телебачення спочатку показало звернення Путіна до росіян, а потім «церемонію підписання документів» у Кремлі.

Крім того, Путін підписав договори про дружбу і взаємодопомогу з ватажками так званих ЛНР та ДНР Леонідом Пасічником і Денисом Пушиліним, які перебували в Кремлі.

«Вважаю за необхідне прийняти вже давно назріле рішення — негайно визнати незалежність і суверенітет «Донецької народної республіки» та «Луганської народної республіки», — сказав Путін під час свого телезвернення.

«Прошу Федеральні збори РФ підтримати це рішення, а потім ратифікувати договори про дружбу та взаємодопомогу з обома республіками», — додав президент РФ.

Коментуючи спровоковане Росією загострення на сході України Путін заявив про «геноцид» місцевих мешканців, які мовляв, виступили  проти «печерного націоналізму» і «борються за право говорити рідною мовою». 

У своїй промові Путін також згадав і нещодавній виступ президента України Зеленського в Мюнхені про можливий вихід з Будапештського меморандуму, що на думку російського президента, може означати повернення України до ядерного статусу.

Також президент РФ повторив свою стару тезу про «ошукану» Росію, якій буцімто обіцяли не розширювати НАТО за рахунок країн колишнього Варшавського блоку і СРСР.

Як повідомлялось раніше, Україна негайно скликає країни-члени Будапештського меморандуму.

*

Top