Україна негайно скликає країни-члени Будапештського меморандуму

Голова МЗС направив офіційний запит на основі ст. 6 Будапештського меморандуму

Глава МЗС України Дмитро Кулеба негайно скликає країни-члени Будапештського меморандуму, —  написав він у Twitter, передає Hubs.ua.

«За дорученням президента України Володимира Зеленського направив офіційний запит на основі ст. 6 Будапештського меморандуму до держав-членів РБ ООН з вимогою негайно провести консультації з невідкладних дій щодо зниження напруженості та практичних кроків гарантування безпеки України», — написав Кулеба.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський ініціював скликання консультацій держав – гарантів Будапештського меморандуму, — повідомив він під час виступу на 58-й Мюнхенській конференції з питань безпеки.

«З 2014 року Україна тричі намагалася скликати консультації держав – гарантів Будапештського меморандуму. Тричі – безуспішно. Сьогодні Україна зробить це вчетверте. Я як Президент – уперше. Але і Україна, і я робимо це востаннє. Я ініціюю проведення консультацій у межах Будапештського меморандуму. Скликати їх доручено міністру закордонних справ», – сказав Президент.

*

Top