Принцип

Переговори США і Росії щодо "гарантій безпеки" тривали у закритому форматі понад 7 годин

10 січня за підсумками переговорів Росії та США в Женеві заступниця держсекретаря США Венді Шерман під час телефонного брифінгу зробила заяву, що принцип «відкритих дверей» НАТО не підлягає обговоренню, передає Hubs.ua.

«Ми не дозволимо нікому суперечити політиці «відкритих дверей» НАТО, яка завжди була центральною для альянсу. Ми не відмовимося від двосторонньої кооперації із суверенними державами, які мають намір співпрацювати зі США», — заявила Шерман.

Також заступниця держсекретаря США додала, що Вашингтон не пристане на вимоги Москви щодо так званих гарантій безпеки.  Зокрема, йдеться, про вимоги РФ не приймати Україну до НАТО, а також щоб Альянс припинив співпрацю в галузі безпеки з Україною.

Представниця Держдепу також додала, що Вашингтон при контактах з Москвою не має наміру приймати рішення щодо долі України без участі України, Європи без Європи, а НАТО без НАТО.

Нагадаємо, у Женеві 10 січня завершилися переговори США і Росії щодо «гарантій безпеки». Вони тривали у закритому форматі понад 7 годин.

Нагадаємо, у Женеві завершився перший раунд переговорів США та Росії.

*

Top