У Женеві завершився перший раунд переговорів США та Росії

Зустріч тривала трохи більше двох годин

Перший раунд із серії переговорів щодо так званих «гарантій безпеки», яких вимагає Москва від Вашингтона й НАТО, завершився в Женеві. Про це повідомоляє видання Интерфакс.

Перемовини відбувалися під керівництвом Держдепартаменту США, а делегацію Росії очолює заступник очільника МЗС Сергій Рябков. Він назвав зустріч складною, але діловою.

«Чудово. Розмова була складна, але ділова. Я думаю, що завтра (сьогодні — ред.) час не витрачатимемо даремно», — заявив заступник глави МЗС за підсумками бесіди.

Відповідаючи на запитання, чи є оптимізм у зв’язку з переговорами, Рябков сказав: «Я оптимізму ніколи не втрачаю, завжди керуюся оптимізмом».

Зустріч тривала трохи більше двох годин.

Як повідомлялось раніше, США обговорять з РФ розміщення ракет.

США готові обговорити обмеження на розміщення ракет та військових навчань у Європі під час переговорів із РФ щодо України. Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

«Є заходи щодо зміцнення довіри, є заходи для зниження ризику, і всі вони, якщо будуть здійснюватися на взаємній основі, я думаю, можуть дійсно знизити напруженість і вирішити проблеми», — зазначив Блінкен.

За його словами, можливо, вдасться «усунути будь-які законні побоювання, які можуть виникнути у Росії».

*

Top