Поліція відкрила провадження через недопуск суддею Черидниченко журналістів на засідання суду

Справу розслідують за фактом перешкоджання журналістській діяльності

Поліція Голосіївського району міста Києва зареєструвала кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності (ст. 171 ККУ) працівниками судової охорони Голосіївського районного суду, — написала у своєму Facebook журналістка Любов Величко, передає Hubs.ua.

В ЄРДР це провадження внесли 14 лютого — через 5 днів після інциденту.

«Мене допитав слідчий Голосіївського райвідділку поліції Олексій Лисенко. Сказав, що направив листа в редакцію і готовий допитати редактора», — написала журналістка.

Особи порушників також встановлені. Під час їхнього допиту з’ясують, чи дійсно суддя Наталія Чередніченко давала вказівку не пускати журналістів Любов Величко та Сергія Семенова на відкрите судове засідання. Якщо так, то можуть притягнути до відповідальності і її.

«Слідчий зазначив, що вже отримав легенький підсрачник від прокурора. Мовляв, усі справи, де журналіст є потерпілим, знаходяться на особливому контролі в Офісі генерального прокурора. Колеги кажуть, що Голосіївський суд — це лідер за недопуском громадян до правосуддя. Отже, ця справа має стати показовою», — резюмувала Величко.

Нагадаємо, раніше Голова Голосіївського районного суду міста Києва Наталія Чередніченко дала розпорядження судовій охороні не пропускати журналістів на відкрите судове засідання «у зв’язку із карантинними обмеженнями».

 

*

Top